Caută
Close this search box.

Durbană, durbane, s.f., sinonime: coș, ladă.

Povestea

Povestea durbanelor a luat naștere din dorința de a integra meșteșugul românesc al tâmplăriei în arhitectura urbană din zilele noastre. Cu ajutorul dibaciei meșterilor noștri tâmplari și utilizând lemn de rășinoase și fag pentru producția lădițelor, am urmat procese tradiționale de uscare și tratare a lemului , astfel încât produsele noastre să reflecte spiritul românesc autentic. Din dragoste față de folclor și pasiune pentru lemn am desăvârșit Durbanele Urbane, un izvor de inspirație al minților românești creative și inovatoare.

Personaje

Plecând de la mitologia românească, și inspirându-ne din trăsăturile eroilor și eroinelor noastre, durbanele au devenit mai mult decât niște obiecte, au devenit niște personaje, fiecare cu povestea lui: Făt-Frumos, Ileana Cosânzeana, Dochia, Greuceanu, Prâslea, Drăgaica, Lemnica, Dragobetele, Paparuda, Gaia, Neghiniță, Sânzienele, Rusalca, Harap-Alb, Turbinca, Ursitoarea sau Rudeanca. Asemeni personajelor ale căror nume le poartă fiecare lădiță trebuie să fie capabilă să facă față încercărilor la care este supusă zilnic. Chiar dacă nu au de înfruntat zmei sau balauri, lupta lor se desfășoară pe plan estetic, în încercarea de a interveni în tiparele actuale ale designului.

aranjament nunta ladite

Inspirația

Având în principal scop decorativ, ladițele pot fi întrebuințate și ca rafturi, suporturi, pereți despărțitori, măsuțe sau alte elemente de mobilier dictate de inspirația fiecăruia dintre noi. Încurajăm toate mințile creative să ia parte la povestea noastră, să demonstreze că simplitatea și autenticitatea mai au loc în viața noastră, în era tehnologiei și că povestea lemnului în peisajul urban este abia la început.