Caută
Close this search box.

Descoperă 3 idei creative pentru biroul sau spațiul tău de lucru

Biroul este spațiul de lucru în care ne petrecem în medie o treime din timpul unei zile. De aceea este foarte important cum acesta este amenajat oferindu-ne astfel un spațiu plin de inspirație și în care putem să ne desfășurăm activitățile zilnice într-o bună armonie.

A trecut vremea în care birourile erau pline de acte, documente și dosare. Acum toată informația și majoritatea documentelor sunt stocate pe mijloace electronice de stocare eliberanu-se astfel foarte mult din spațiul unui birou obișnuit. Este adevărat însă că în câteva domenii acest impediment al documentelor pe format fizic încă este prezent iar aceste birouri sunt adevărate arhive de documente. De aceea ideea unui birou sau spațiu de lucru realizat din lădițe este o soluție extraordinar de practică, la îndemână tuturor însă și un proiect cu un impact estetic foarte mare.

Mai jos vom încerca să oferim câteva sugestii de amenajare a spațiului de lucru indiferent că este unul care necesită foarte mult spațiu de depozitare ori este vorba de un birou simplu dar cu un design mai special.


1.  Birou sau masă de lucru din lădițe

Biroul la care lucrăm trebuie să fie cât mai încăpător și cât mai practic pentru buna desfășurare a activității. Dacă acesta mai are și un design deosebit acest lucru este un bonus.

În imaginea alăturată avem cea mai simplă variantă de birou din lădițe lemn pe care oricine o poate realiza. Avem foarte mult loc de depozitare iar suprafața de lucru sau cea a biroului este extraordinar de generoasă.

Tot ce avem nevoie sunt câteva lădițe cu o dimensiune mai mare ori modele cu separator peste care se va așeza un blat din lemn masiv de rășinoase sau de fag cu o grosime minimă de 40mm, asta pentru a oferi rigiditate întregii construcții.


2. Rafturi pentru dosare sau amenajare birou

În cazul în care biroul nostru necesită depozitarea unei catitati mai mari de produse, documente sau decorațiuni ideea unui raft realizat integral din lădițe este una foarte bună.

Pe lângă efectul vizual deosebit pe care aceste cutii din lemn îl oferta, utilitatea lor este extraordinară, putându-se depozita o cantitate considerabilă de documente sau produse. De asemenea oferta și posibilitatea depozitării acestora și în funcție de anumite criterii existând aceste optiunei de separare a spațiilor.

Tot ce avem nevoie sunt câteva lădițe adaptate la spațiul nostru pe care să le așezăm în funcție de imaginație pe un perete. În cazul în care construcția pornește de jos nu avem nevoie de susținerea acestora în perete, baza din lădițe va fi suficientă. Ceea ce putem recomanda este prinderea ladițelor între ele cu holzsuruburi din mici dimensiuni.


3. Masă de lucru din lădițe

Probabil cea mai simplă și cea mai eficientă metodă de a realiza o masă mică de lucru este din câteva cutii sau lădițe din lemn peste care am pune o foaie de PAL sau un panou din lemn.

Nu de puține ori ne-au rămas în urmă construcțiilor diverse obiecte de bricolaj, o bucată de PAL, câteva lăzi sau chiar un panou din lemn. În poza alăturată avem exemplul unei măsuțe de lucru realizată exclusiv din obiecte ale căror utilitate a fost alta față de cea pe care o vedem în imagine. Punctele forte ale acestei măsuțe sunt cheltuielile foarte mici pentru realizarea ei, utilitatea foarte mare dată de spațiile de depozitare ale ladițelor cât și flexibilitatea prin care toate aceste materiale pot fi mutate astfel putându-se crea orice alt tip de mobilier din lădițe.

Ideale pentru a crea decoruri ingenioase și birouri din lemn, modelele de lădițe prezentate în acest articol sunt disponibile în diverse dimensiuni pe site-ul www.ladite.ro. De asemenea, tot aici găsiți o gama diversă de culori pentru lac pe baza de apa pentru tratarea și vopsirea laditelor.

Distribuie articolul

Facebook
Twitter
Pinterest