Caută
Close this search box.

Descoperă 3 idei creative pentru rafturi magazin de haine și alimentar

Primul lucru pe care îl înveți atunci când începi un curs de Marketing este că pentru a reuși să promovezi un produs sau un serviciu, trebuie ca, în primul rând, să îi oferi un ambalaj sau un mod de prezentare cât mai atractiv pentru potențialul client.

Specialiștii în domeniu ne învață că forma în care este prezentată sau așezată o marfă în față unui potențial client joacă un rol decisiv pentru decizia acestuia de cumpărare. De aceea, acum, când piață este invadată de o gamă foarte largă de produse, este foarte importantă modalitatea în care prezentăm bunurile noastre – astfel încât clientul să aibă o experiență plăcută în magazin sau boutique și să se întoarcă cu mare plăcere și a doua oară.

            Magazinele de tip hypermarket și marile brand-uri ale lumii au introdus anumite standarde referitor la așezarea mărfurilor pe rafturi și în vitrine. Se poate observa ușor că sunt folosite multe tehnici de merchandising, fiecare produs fiind așezat astfel încât oamenii să le observe și să le cumpere cu precădere pe cele cu un preț mai mare. Așa s-a ajuns la necesitatea ca toate produsele să fie așezate pe rafturi simple, dar pe care să încapă o gama cât mai mare – lăsând aspectul estetic pe planul doi, în detrimentul diversității și cantității crescute de produse.

Dar ce facem atunci când deținem un magazin sau un boutique de mai mici dimensiuni și dorim să le oferim clienților noștri o experiență plăcută de cumpărare? Îți propunem astfel 3 idei ingenioase de rafturi magazin alimentar și de haine folosind lădițe de lemn, variante bune de pus în practică pentru spațiile comerciale, prin care vei ieși din tiparele impuse de către marile lanțuri de retail!


1.  Rafturi lemn pe perete intr-un magazin alimentar

Less is more. Suntem de părere că mai puțin înseamnă, de fapt, mai mult. De aceea, vă propunem să încercați un design simplu și creativ pentru prezentarea produselor.

O idee bună de pus în practică este să amenajați un perete decorativ pentru prezentarea produselor, dacă spațiul va permite. Cum? Plasați lădițe din lemn pe un perete în care veți expune câteva produse, obținând astfel un design de rafturi de perete simplu, însă de foarte mare efect.

Acest tip de prezentare pentru rafturi de magazin alimentar induce un spațiu prietenos și familial clientului, fiind exact sentimentul pe care îl urmărim atunci când deschidem sau redecorăm un magazin de tip boutique.


2. Idee de rafturi magazin pentru expunerea produselor

Crearea ingenioasă a unor rafturi din magazin va ajută să oferiți personalitate spațiului, dar poate asigura și o modalitate diferită de prezentare a produselor.

De aceea, o idee de expunere diferită a produselor într-un magazin alimentar poate fi modelul de raft lemn realizat din mai multe tipuri de lădițe, așa cum sunt prezentate în imagine.

Deoarece ladițele sunt din lemn și vor intra des în contact cu produsele expuse, recomandarea noastră este ca acestea să fie tratate cu lacuri pe baza de apă pentru a arată bine mult timp.

În cazul în care doriți să expuneți o cantitate mai mare de produse, se poate opta pentru cutii lemn de dimensiuni mai mari. Ladițele pot fi așezate sub formă unor rafturi pentru magazin suprapuse, obținând astfel un display foarte încăpător și practic de prezentare.

Iată pas cu pas cum s-a obținut modelul de raft din lemn pentru magazinul alimentar

Pentru realizarea acestui raft în magazin, s-au folosit cutii lemn create special pentru acest scop, de la care au fost eliminate o parte din elementele constructive pentru a facilita accesul la produsele expuse. De asemenea, s-a optat pentru varianta natur a lemnului.

În general, sunt preferate ladițele nevopsite, tocmai pentru a păstra aspectul natural. Nu este nimic greșit în această modalitate de prezentare, atâta timp cât ladițele sunt ținute în spații interioare și nu intră în contact cu apă sau cu alte substanțe.


3. Decor deosebit folosind lădițe de lemn pentru rafturi magazin de haine

Sky is the limit! Amenajarea unui magazin de haine nu are limite. Există infinite posibilități de a crea o experiență unică de cumpărare.

Laditele din lemn va oferă libertate deplină să creați spații cu personalitate care să cucerească privirea trecătorilor și vizitatorilor boutique-ului .

Una dintre variantele mai puțîn convenționale pe care le sugerăm constă in crearea rafturilor din magazin folosind modele diverse de lădițe din lemn.

Modelele de rafturi lemn pot folosite pentru a expune cele mai importante produse comercializate sau pot avea rol decorativ. De asemenea, ladițele mai pot fi folosite și individual, pentru a expune o cantitate mai mare de produse cu dimensiuni reduse.

Avantajul unei astfel de amenajări cu rafturi lemn este că îi oferă celui care își prezintă produsele o flexibilitate extraordinar de mare – întrucât poziția laditelor poate fi schimbată în orice moment, putându-se crea foarte rapid raftul dorit.

Este bine de știut că pentru a obține aspectul patinat al ladițelor din imaginea de prezentare, în primă fază, va trebui să aplicați un lac pigmentat pe baza de apă, într-un singur strat, apoi va urma operațiunea de șlefuire a laditei cu hârtie abrazivă.

Ideale pentru a crea decoruri ingenioase și rafturi lemn în magazine, modelele de lădițe prezentate în acest articol sunt disponibile în diverse dimensiuni pe site-ul www.ladite.ro. De asemenea, tot aici gasiti o gama diversa de culori pentru lac pe baza de apă pentru tratarea și vopsirea ladițelor.

Distribuie articolul

Facebook
Twitter
Pinterest