Descopera 3 idei creative pentru rafturi magazin de haine si alimentar

Primul lucru pe care il inveti atunci cand incepi un curs de Marketing este ca pentru a reusi sa promovezi un produs sau un serviciu, trebuie ca, in primul rand, sa ii oferi un ambalaj sau un mod de prezentare cat mai atractiv pentru potentialul client.

Specialistii in domeniu ne invata ca forma in care este prezentata sau asezata o marfa in fata unui potential client joaca un rol decisiv pentru decizia acestuia de cumparare. De aceea, acum, cand piata este invadata de o gama foarte larga de produse, este foarte importanta modalitatea in care prezentam bunurile noastre – astfel incat clientul sa aiba o experienta placuta in magazin sau boutique si sa se intoarca cu mare placere si a doua oara.

            Magazinele de tip hypermarket si marile brand-uri ale lumii au introdus anumite standarde referitor la asezarea marfurilor pe rafturi si in vitrine. Se poate observa usor ca sunt folosite multe tehnici de merchandising, fiecare produs fiind asezat astfel incat oamenii sa le observe si sa le cumpere cu precadere pe cele cu un pret mai mare. Asa s-a ajuns la necesitatea ca toate produsele sa fie asezate pe rafturi simple, dar pe care sa incapa o gama cat mai mare – lasand aspectul estetic pe planul doi, in detrimentul diversitatii si cantitatii crescute de produse.

Dar ce facem atunci cand detinem un magazin sau un boutique de mai mici dimensiuni si dorim sa le oferim clientilor nostri o experienta placuta de cumparare? Iti propunem astfel 3 idei ingenioase de rafturi magazin alimentar si de haine folosind ladite de lemn, variante bune de pus in practica pentru spatiile comerciale, prin care vei iesi din tiparele impuse de catre marile lanturi de retail!

1.  Rafturi lemn pe perete intr-un magazin alimentar

 

Less is more. Suntem de parere ca mai putin inseamna, de fapt, mai mult. De aceea, va propunem sa incercati un design simplu si creativ pentru prezentarea produselor.

O idee buna de pus in practica este sa amenajati un perete decorativ pentru prezentarea produselor, daca spatiul va permite. Cum? Plasati ladite din lemn pe un perete in care veti expune cateva produse, obtinand astfel un design de rafturi de perete simplu, insa de foarte mare efect.

Acest tip de prezentare pentru rafturi magazin alimentar induce un spatiu prietenos si familial clientului, fiind exact sentimentul pe care il urmarim atunci cand deschidem sau redecoram un magazin de tip boutique.

2. Idee de rafturi magazin pentru expunerea produselor

Crearea ingenioasa a unor rafturi din magazin va ajuta sa oferiti personalitate spatiului, dar poate asigura si o modalitate diferita de prezentare a produselor.

De aceea, o idee de expunere diferita a produselor intr-un magazin alimentar poate fi modelul de raft lemn realizat din mai multe tipuri de ladite, asa cum sunt prezentate in imagine.

Deoarece laditele sunt din lemn si vor intra des in contact cu produsele expuse, recomandarea noastra este ca acestea sa fie tratate cu lacuri pe baza de apa pentru a arata bine mult timp.

In cazul in care doriti sa expuneti o cantitate mai mare de produse, se poate opta pentru cutii lemn de dimensiuni mai mari. Laditele pot fi asezate sub forma unor rafturi pentru magazin suprapuse, obtinand astfel un display foarte incapator si practic de prezentare.

Iata pas cu pas cum s-a obtinut modelul de raft din lemn pentru magazinul alimentar

 

Pentru realizarea acestui raft in magazin, s-au folosit cutii lemn create special pentru acest scop, de la care au fost eliminate o parte din elementele constructive pentru a facilita accesul la produsele expuse. De asemenea, s-a optat pentru varianta natur a lemnului.

In general, sunt preferate laditele nevopsite, tocmai pentru a pastra aspectul natural. Nu este nimic gresit in aceasta modalitate de prezentare, atata timp cat laditele sunt tinute in spatii interioare si nu intra in contact cu apa sau cu alte substante.

3. Decor deosebit folosind ladite de lemn pentru rafturi magazin de haine

 

Sky is the limit! Amenajarea unui magazin de haine nu are limite. Exista infinite posibilitati de a crea o experienta unica de cumparare.

Laditele din lemn va ofera libertate deplina sa creati spatii cu personalitate care sa cucereasca privirea trecatorilor si vizitatorilor boutique-ului .

Una dintre variantele mai putin conventionale pe care le sugeram consta in crearea rafturilor din magazin folosind modele diverse de ladite din lemn.

Modelele de rafturi lemn pot folosite pentru a expune cele mai importante produse comercializate sau pot avea rol decorativ. De asemenea, laditele mai pot fi folosite si individual, pentru a expune o cantitate mai mare de produse cu dimensiuni reduse.

Avantajul unei astfel de amenajari cu rafturi lemn este ca ii ofera celui care isi prezinta produsele o flexibilitate extraordinar de mare – intrucat pozitia laditelor poate fi schimbata in orice moment, putandu-se crea foarte rapid raftul dorit.

Este bine de stiut ca pentru a obtine aspectul patinat al laditelor din imaginea de prezentare, in prima faza, va trebui sa aplicati un lac pigmentat pe baza de apa, intr-un singur strat, apoi va urma operatiunea de slefuire a laditei cu hartie abraziva.

Ideale pentru a crea decoruri ingenioase si rafturi lemn in magazine, modelele de ladite prezentate in acest articol sunt disponibile in diverse dimensiuni pe site-ul www.ladite.ro. De asemenea, tot aici gasiti o gama diversa de culori pentru lac pe baza de apa pentru tratarea si vopsirea laditelor.

X