Caută
Close this search box.

Pas cu pas cum să vopsești o lădiță din lemn

Vopsirea sau lăcuirea unei cutii sau lăzi din lemn este un procedeu simplu și la îndemână oricui. În clipul realizat, va prezentăm, în câțiva pași simpli, cum se poate vopsi o lădiță din lemn cu ajutorul unui lac pigmentat pe bază de apă.

Tot ce avem nevoie pentru a trece la lucru:

  • baițul sau lacul pe care vrem să îl aplicăm pe cutia sau lădiță din lemn,
  • o pensulă de dimensiuni mici,
  • două suporturi pentru vopsire, pentru a nu pată suprafață pe care se vopsește și, de asemenea, pentru că suprafață nou vopsită să nu între în contact cu masă de lucru și astfel să rămână urme inestetice pe lădiță,
  • o bucată de hârtie, ziar sau folie de plastic pentru a nu stropi suprafață de lucru.

Pasul 1: Pregătirea mesei de lucru

Constă în pregătirea mesei de lucru și aplicarea foliei de protecție, astfel încât stropii rezultați în urma vopsirii să nu rămână pe masă sau suprafața pe care realizăm vopsirea. Putem folosi fie folie de plastic, fie hârtie sau ziar – după folosire acestea urmând să fie aruncate sau refolosite dacă am reușit să lucrăm destul de curat.

Pasul 2: Pregătirea pentru vopsire a cutiei sau ladiței din lemn

În această etapă, este foarte important să îndepărtăm și să curățăm orice urmă de praf existentă pe suprafața ladiței, deoarece impuritățile ne pot crea probleme în viitor, conferind un aspect neplăcut. Curățarea ladiței se poate realiza folosind o cârpă, un burete sau chiar și cu ajutorul pensulei cu care urmează să vopsim – după care o vom spăla și pe aceasta de impurități.

Pasul 3: Vopsirea propriu-zisa

În acest punct începe vopsirea propriu-zisă a ladiței sau cutiei din lemn. După așezarea celor doi suporți pentru vopsire se începe cu vopsirea interiorului acesteia, urmată de aplicarea vopselei pe fiecare latură exterioară. Foarte important de menționat este că nu există o regulă în ceea ce privește vopsirea unei lăzi, fiecare poate începe cu partea dorită, în acest clip prezentăm sugestia noastră pentru vopsire.

Pasul 4: Uscarea vopselei aplicate

Lacul folosit de noi este un lac de calitate superioara, cu un grad de uscare foarte ridicat. De aceea, dupa vopsire, lădiță din lemn  trebuie lăsată aproximativ o ora pe suporții pentru uscare înainte să fie folosită.

Consumul specific in cazul aplicarii unui lac pe baza de apa este de 150 g/mp pentru un strat. In functie de preferintele fiecaruia, se pot aplica mai multe straturi, consumul scazand cu fiecare strat aplicat. Pentru un plus de protectie, producatorul de lac recomanda aplicarea a doua straturi.

Lacurile speciale pentru vopsirea unei ladite din lemn sunt disponibile pe site-ul ladite.ro, iar vopselele se regasesc intr-o gama mare culori atent alese – de la lacuri incolore pana la culori de accent: galben, turcoaz, verde, rosu.

Distribuie articolul

Facebook
Twitter
Pinterest