Caută
Close this search box.

Descoperă 3 idei ingenioase de amenajare a unui living modern

Amenajarea livingului este, probabil, cea mai mare provocare atunci când vrem să redecoram locuința sau când ne mutăm într-un apartament nou. Această încăpere joacă un rol esențial pentru confortul familiei, fiind locul în care ne petrecem cel mai mult timp liber.

Alegerea unui anumit design devine dificilă, întrucât există o multitudine de surse de inspirație, iar în fiecare dintre acestea regăsim o serie de aspecte care ne plac.

Imaginați-va o camera goală, în care trebuie să plasați elemente care să se potrivească și care, împreună, să creeze spațiul și ambientul dorit. Totul trebuie gândit – de la culori până la texturi, dar trebuie luate în considerare și estetica personală, stilul de viață, bugetul și, nu în ultimul rând, suprafața încăperii. Nu-i așa că este unul dintre cele mai intimidante lucruri?

Primul pas pentru amenajarea unui living modern

Recomandarea specialiștilor este să începem amenajarea prin alegerea unui stil în care ne regăsim – modern sau clasic, vintage sau minimalist. Apoi, să continuăm prin a opta pentru un model de mobilier de living care să se integreze stilului ales.

Trendurile recente în materie de amenjari interioare ne duc către lucrurile simple, folosite însă într-un scop foarte util și practic, oferind un design de efect pentru livingul sau camera noastră de relaxare. Idei pe care le puteți regăși și în acest articol dedicat modelelor de mobilier modern.

Cea mai întâlnită provocare în amenajarea unui living este dată de spațiul mic. De aceea, atunci când redecoram sau amenajăm, trebuie să acordăm o atenție sporită spațiilor de depozitare și să le realizăm ingenios, astfel încât să nu aglomeram încăperea și să obținem designul dorit.

Lădițe de lemn cu rol decorativ în living

Cutiile sau ladițele din lemn au fost folosite din timpuri străvechi pentru a păstra și transporta fructe, legume, vin și chiar lapte. Recent, designerii au redescoperit calitățile estetice ale unei lădițe din lemn vintage și au început să le folosească în decor ca piese de mobilier cu adevărat elegante.

Nouă sau veche, o cutie de lemn poate fi refăcută și refolosită în mai multe moduri, de la idei de depozitare la mese de cafea, mese laterale, cutii pentru depozitarea de tacâmuri, pentru plante cu și fără flori, lădițe prinse pe pereți pentru a obține un aspect de bibliotecă, bănci din lemn pentru balcon și așa mai departe.

Cutiile de lemn vor arăta spectaculos într-un decor minimalist și foarte contrastat într-un design elegant, strălucitor, de interior. Trucul este să nu se intervină foarte mult asupra ladiței, pentru că astfel se poate distruge valoarea estetică a acesteia. Ca și în cazul paleților din lemn, cu ajutorul ladițelor din lemn se pot obține unele elemente de design foarte interesante și creative.

Pereți din cutii de lemn

O idee inedită ar fi o bibliotecă de perete făcută integral din cutii de lemn. Veți obține astfel o piesă inedită de mobilier, extraordinar de utilă, încăpătoare și mai ales spectaculoasă pentru amenajarea unui living modern.

Cum? Pentru realizarea acestui proiect se poate opta fie pentru un număr de lădițe identice, care mai apoi ar urmă să fie așezate în diverse poziții, fie pentru câteva modele diferite de lădițe. Ambele variante ar da un plus de autenticitate bibliotecii și veți obține un obiect de mobilier în care s-ar putea depozita obiecte de diverse dimensiuni.

Poziționarea acestora și asigurarea rigidității construcției se va face cu mici holzsurburi care vor prinde cutiile între ele, cât și cu dibluri pentru ancorarea ansamblului de perete. În varianta de față s-a optat pentru lăcuire cu lac incolor, pentru a obține o culoare natur, însă cutiile pot fi vopsite în funcție de necesitățile și gusturile fiecăruia.

Masa decorativa pentru living

O masă făcută din lăzi din lemn este probabil cea mai simplă, de efect și ieftină varianta pe care o puteți alege atunci când va doriți o piesă de mobilier diferită pentru living sau sufragerie.

Tot ce aveți nevoie pentru realizarea acesteia sunt 4 lăzi din lemn de dimensiuni mai mari, câteva șipci frumos finisate pentru partea superioară a mesei și de 4 roți pentru un plus de manevrabilitate a ansamblului.

Vopsirea modelului de față s-a făcut cu baiț impregnant pe baza de apă și două straturi de lac incolor. În cazul în care se dorește un aspect mai rustic, se poate renunta la straturile de lac – astfel baițul aplicat va da aspectul rustic dorit.

Perete despartitor din cutii colorate intr-un living open-space

Pentru că nu întotdeauna putem delimita spațiul de care am avea nevoie sau poate pentru că este nevoie să facem o mică separare a unui living open-space, un perete aparent făcut integral din lădițe este o soluție care poate avea un dublu rol.

În primul rând, s-ar crea delimitarea dorită, iar în al doilea rând am putea obține un nou spațiu de depozitare pentru cărți sau alte obiecte de decorațiuni interioare. Mărimea peretelui, culoarea și modul de aranjare a laditelor depind de nevoile fiecăruia.

Cum puteți crea un astfel de perete chiar acasă? Este simplu. Pentru început veți avea nevoie de lădițe din lemn cu dimensiuni medii, iar pentru obținerea culorii ca în imagine, va trebui să aplicați un lac pigmentat într-un singur strat.

Primul pas constă în prinderea laditelor de perete cu ajutorul diblurilor, pentru a asigura rigiditatea ansamblului. Apoi, continuați cu așezarea laditelor pe care le veți prinde, rând pe rând, de celelalte lădițe prin holzsurburi. Și gata, acum puteți să începeți să aranjați elementele de decor.

Ideale pentru a crea un design ingenios în living, modelele de lădițe prezentate în acest articol sunt disponibile în diverse dimensiuni pe site-ul www.ladite.ro. De asemenea, tot aici gășiți o gama diversă de lacuri speciale pentru vopsirea laditelor așa cum v-ați dorit.

Distribuie articolul

Facebook
Twitter
Pinterest