3 modele spectaculoase de mobilier HoReCa

Ultimii ani au adus schimbari majore pentru tot ce inseamna amenajari interioare ori decorarea spatiilor de petrecut timpul liber. Tehnologizarea multor elementele ale vietii noastre ne determina sa ne indreptam atentia catre lucrurile practice, catre obiecte de mobilier ori decoratiuni simple care acum au un impact major asupra noastra. In cele mai multe cazuri, se face simtita nevoia de evadare din cotidian si intoarcerea la traditie. Astfel, au aparut curentele vintage, hipster si asa mai departe.

Industria HoReCa este probabil principalul domeniu care ii determina pe oameni sa interactioneze si sa socializeze direct, fara interventia tehnologiei. Astfel, i-a determinat pe operatorii din acest sector sa isi indrepte atentia asupra nevoilor pe care clientii le au, urmatorul pas fiind acela sa-si (re)decoreze restaurantele, cafenele ori hotelurile astfel incat toti cei care aleg sa isi petreaca timpul acolo sa aiba parte de o ambianta placuta.

Ultimele tendinte folosite pentru mobilier horeca

Trendul ultimilor ani in materie de mobilier HoReCa consta in alegerea elementelor simple, refolosirea si reinterpretarea obiectelor de mobilier mai vechi. Cele mai intalnite articole sunt diverse modele de ladite din lemn cutii, paleti si alte articole din lemn care sunt integrate intr-un mod unic in designul cafenelelor si restaurantelor.

In felul acesta, decorurile din restaurante, cafenele, baruri au fost transformate si reinterpretate, beneficiind de libertate in design si unicitate prin elementele pentru mobilier alese. Astfel, clientii se vor bucura de un cadru modern, autentic si primitor, se vor simti confortabil si vor trai o experienta unica. Toate aceste schimbari sunt legate de cresterea exigentelor clientilor in ceea ce priveste amenajarea restaurantului sau cafenelei, direct responsabila cu confortul oferit.

Ladite si cutii din lemn pentru un mobiler bar spectaculos

Foarte des folosite in amenajarea barurilor si cafenelelor sunt laditele si cutiile din lemn, preferate datorita aspectului modern si designului unic pe care-l puteti crea cu ajutorul acestora. Sunt practice si pot fi utilizate ca elemente de decor, dar si ca varianta de prezentare, putandu-se astfel expune si depozita o cantitate mare de produse.

Alegerea unui mobilier realizat din cutii si ladite este o varianta mai ieftina decat un decor clasic pentru bar, mult mai costisitor. In plus, un mobilier clasic este foarte greu de manipulat in comparatie cu laditele, care in orice moment pot fi mutate sau sa li se schimba amplasarea pe peretele restaurantului sau cafenelei.

Nu putem spune ca exista un model standard de amenajare interioara pentru acest tip de mobilier horeca. Posibilitatile sunt multiple si de aceea oricand poate aparea ceva nou, pot exista elemente inovatoare, ceva ce pana atunci probabil nimeni nu si-ar fi imaginat ca s-ar putea crea sau folosi in alt scop decat cel pentru care au fost produse initial.

Descopera 3 amenajari unice folosind ladite si cutii din lemn

Va prezentam mai jos cum puteti crea intr-un mod facil si unic amenajari pentru restaurant, cafenea sau bar. Desigur, aceste sugestii pot fi aplicate si in alt tip de spatii, nu doar in domeniul HoReCa.

Pentru a obtine un rezultat pe masura asteptarilor este nevoie de imaginatie, holzsuruburi, dibluri si o surubelnita. Este bine de stiut ca majoritatea laditelor sunt foarte usor de manipulat si au o greutatea redusa, astfel ca nu este nevoie de gauri mari pentru sustinerea lor pe perete.

Sursa: Vinuri si Bucate SRL

Mai multa personalitate pentru un mobilier de perete

In exemplul de mai sus avem o varianta foarte simpla de amenajare a unui raft de bauturi alcoolice. Au fost folosite ladite din lemn de dimensiune medie, care au avut ca sustinere cele doua rafturi paralele, cat si cateva dibluri montate pe peretele din spate. De asemenea, laditele au fost prinse intre ele cu suruburi de mici dimensiuni, pentru a oferi rezistenta ansamblului.

Sursa: Custom Architecture SRL

Ghivece din ladite de lemn natural in cafenele si restaurante

Adesea, cele mai reusite decoruri sunt cele minimaliste, in care accentele de culoare sunt date de plante. Este foarte simplu sa creezi ghivece pentru plantele pe care doriti sa le adaugati in cadrul dorit. Astfel, cu ajutorul unor lazi de depozitare, puteti realiza ghivece avand diverse dimensiuni si forme pe care, ulterior, le puteti amplasa in restaurant, bar sau cafenea.

Pentru a realiza aceste ghivece „home made”, lazile trebuie tratate cu lacuri speciale in cel putin 2 straturi si este necesar sa fie aplicata o folie de protectie in interior. Gama de lacuri existente acum pe piata este foarte varianta, pornind de la cel incolor pana la lacuri pigmentate in culori vii, care pot da o nota aparte spatiului. Astfel, ai o libertate mare in alegerea culorii dorite si potrivite pentru designul creat.

Creeaza-ti usor standuri spectaculoase la targuri si expozitii cu ladite personalizate

Sursa: Stand realizat cu ladite Greuceanu la Targul de Nunti Arad 2016 pentru Senneville DulceDulce

Prezenta la un targ de renume cere si un stand spectaculos, care sa atraga privirea clientului. De aceea, recomandarea noastra este sa gasiti o modalitate practica si ingenioasa de a prezenta produsele in cadrul unui astfel de eveniment. Una dintre cele mai simple metode este folosirea unor ladite din lemn pentru a crea rafturi de prezentare a produselor cu un efect spectaculos. Spatiul de depozitare oferit de laditele din lemn este suficient de mare pentru ca orice produs sa incapa si sa fie bine promovat.

In plus, acest tip de prezentare este foarte usor de transportat, de montat, de demontat si poate fi reutilizata ori de cat ori este nevoie. Ceea ce ne place cel mai mult este ca aceasta varianta ofera flexibilitate si libertate, datorita psoibilitatii de a schimba usor pozitionarea laditelor.

In cazul de fata, vopsirea cutiilor a fost realizata cu bait cerat pe baza de apa, foarte eficient atunci cand dorim sa oferim lemnului un aspect natural.

Ideale pentru a crea un mobilier spectaculos intr-un restaurant, bar sau cafenea cu personalitate, modelele de ladite prezentate in acest articol sunt disponibile in diverse dimensiuni pe site-ul www.ladite.ro. De asemenea, tot aici gasiti o gama diversa de culori pentru vopsirea laditelor asa cum v-ati dorit.

 

X