Caută
Close this search box.

3 modele spectaculoase de mobilier HoReCa

Ultimii ani au adus schimbări majore pentru tot ce înseamnă amenajări interioare ori decorarea spațiilor de petrecut timpul liber. Tehnologizarea multor elementele ale viețîi noastre ne determină să ne îndreptăm atenția către lucrurile practice, către obiecte de mobilier ori decorațiuni simple care acum au un impact major asupra noastră. În cele mai multe cazuri, se face simțită nevoia de evadare din cotidian și întoarcerea la tradiție. Astfel, au apărut curentele vintage, hipster și așa mai departe.

Industria HoReCa este probabil principalul domeniu care îi determină pe oameni să interacționeze și să socializeze direct, fără intervenția tehnologiei. Astfel, i-a determinat pe operatorii din acest sector să își îndrepte atenția asupra nevoilor pe care clienții le au, următorul pas fiind acela să-și (re)decoreze restaurantele, cafenele ori hotelurile astfel încât toți cei care aleg să își petreacă timpul acolo să aibă parte de o ambianța plăcută.

Ultimele tendințe folosite pentru mobilier horeca

Trendul ultimilor ani în materie de mobilier HoReCa constă în alegerea elementelor simple, refolosirea și reinterpretarea obiectelor de mobilier mai vechi. Cele mai întâlnite articole sunt diverse modele de lădițe din lemn cutii, paleți și alte articole din lemn care sunt integrate într-un mod unic în designul cafenelelor și restaurantelor.

În felul acesta, decorurile din restaurante, cafenele, baruri au fost transformate și reinterpretate, beneficiind de libertate în design și unicitate prin elementele pentru mobilier alese. Astfel, clienții se vor bucură de un cadru modern, autentic și primitor, se vor simți confortabil și vor trăi o experiență unică. Toate aceste schimbări sunt legate de creșterea exigențelor clienților în ceea ce privește amenajarea restaurantului sau cafenelei, direct responsabilă cu confortul oferit.

Lădițe și cutii din lemn pentru un mobiler bar spectaculos

Foarte des folosite în amenajarea barurilor și cafenelelor sunt laditele și cutiile din lemn, preferate datorită aspectului modern și designului unic pe care-l puteți crea cu ajutorul acestora. Sunt practice și pot fi utilizate ca elemente de decor, dar și ca variantă de prezentare, putându-se astfel expune și depozita o cantitate mare de produse.

Alegerea unui mobilier realizat din cutii și lădițe este o varianta mai ieftină decât un decor clasic pentru bar, mult mai costisitor. În plus, un mobilier clasic este foarte greu de manipulat în comparație cu ladițele, care în orice moment pot fi mutate sau să li se schimbă amplasarea pe peretele restaurantului sau cafenelei.

Nu putem spune că există un model standard de amenajare interioară pentru acest tip de mobilier horeca. Posibilitățile sunt multiple și de aceea oricând poate apărea ceva nou, pot există elemente inovatoare, ceva ce până atunci probabil nimeni nu și-ar fi imaginat că s-ar putea crea sau folosi în alt scop decât cel pentru care au fost produse inițial.

Descoperă 3 amenajări unice folosind lădițe și cutii din lemn

Va prezentăm mai jos cum puteți crea într-un mod facil și unic amenajări pentru restaurant, cafenea sau bar. Desigur, aceste sugestii pot fi aplicate și în alt tip de spații, nu doar în domeniul HoReCa.

Pentru a obține un rezultat pe măsură așteptărilor este nevoie de imaginație, holzsuruburi, dibluri și o șurubelniță. Este bine de știut că majoritatea ladițelor sunt foarte ușor de manipulat și au o greutatea redusă, astfel că nu este nevoie de găuri mari pentru susținerea lor pe perete.

Sursă: Vinuri și Bucate SRL

Mai multă personalitate pentru un mobilier de perete

În exemplul de mai sus avem o variantă foarte simplă de amenajare a unui raft de băuturi alcoolice. Au fost folosite lădițe din lemn de dimensiune medie, care au avut că susținere cele două rafturi paralele, cât și câteva dibluri montate pe peretele din spate. De asemenea, ladițele au fost prinse între ele cu șuruburi de mici dimensiuni, pentru a oferi rezistență ansamblului.

Sursă: Custom Architecture SRL

Ghivece din lădițe de lemn natural în cafenele și restaurante

Adesea, cele mai reușite decoruri sunt cele minimaliste, în care accentele de culoare sunt date de plante. Este foarte simplu să creezi ghivece pentru plantele pe care doriți să le adăugați în cadrul dorit. Astfel, cu ajutorul unor lăzi de depozitare, puteți realiza ghivece având diverse dimensiuni și forme pe care, ulterior, le puteți amplasa în restaurant, bar sau cafenea.

Pentru a realiza aceste ghivece „home made”, lăzile trebuie tratate cu lacuri speciale în cel puțin 2 straturi și este necesar să fie aplicată o folie de protecție în interior. Gama de lacuri existente acum pe piață este foarte varianta, pornind de la cel incolor până la lacuri pigmentate în culori vii, care pot da o notă aparte spațiului. Astfel, ai o libertate mare în alegerea culorii dorite și potrivite pentru designul creat.

Creează-ți ușor standuri spectaculoase la târguri și expoziții cu lădițe personalizate

Sursă: Stand realizat cu lădițe Greuceanu la Târgul de Nunți Arad 2016 pentru Senneville DulceDulce

Prezența la un târg de renume cere și un stand spectaculos, care să atragă privirea clientului. De aceea, recomandarea noastră este să gășiți o modalitate practică și ingenioasă de a prezența produsele în cadrul unui astfel de eveniment. Una dintre cele mai simple metode este folosirea unor lădițe din lemn pentru a crea rafturi de prezentare a produselor cu un efect spectaculos. Spațiul de depozitare oferit de laditele din lemn este suficient de mare pentru că orice produs să încapă și să fie bine promovat.

În plus, acest tip de prezentare este foarte ușor de transportat, de montat, de demontat și poate fi reutilizată ori de cât ori este nevoie. Ceea ce ne place cel mai mult este că această variantă oferă flexibilitate și libertate, datorită posibilitatii de a schimba ușor poziționarea laditelor.

În cazul de față, vopsirea cutiilor a fost realizată cu baiț cerat pe baza de apă, foarte eficient atunci când dorim să oferim lemnului un aspect natural.

Ideale pentru a crea un mobilier spectaculos într-un restaurant, bar sau cafenea cu personalitate, modelele de lădițe prezentate în acest articol sunt disponibile în diverse dimensiuni pe site-ul www.lădițe.ro. De asemenea, tot aici gășiți o gama diversă de culori pentru vopsirea ladițelor așa cum v-ați dorit.

Distribuie articolul

Facebook
Twitter
Pinterest